Prins Constantijnschool Leeuwarden | nummer 24 jaargang 2014 2015

Deze week geen schoolfruit!

In verband met de voorjaarsvakantie die, verspreid over Nederland, deze week en volgende week is, wordt er geen schoolfruit bezorgd. Vanaf 2 maart laten we ons weer verrassen.
Kleuteryoga; ontspannen contact
Tijdens de kijkles van de kleuteryoga werden er pizza's gebakken op de rug van de kinderen en op die van de ouders!

Studiedagen! Wat heeft het opgeleverd?

We hebben intensief met het team nagedacht en gesproken over onze visie op onderwijs.  Wat hebben kinderen die nu naar de basisschool gaan nodig om in 2030 zelfstandig in de maatschappij te kunnen funcioneren? We weten dat kennis snel "veroudert" en dat de mogelijkheden om informatie op te zoeken steeds groter worden. Leren we de kinderen dan niet meer lezen, taal en rekenen? Ja zeker wel, want dat zijn de basisvaardigheden die iedereen nodig heeft. Als u meer wilt weten over de visie van onze school, lees dan hier verder.
Prachtige grutto-landschappen
Prachtige grutto-landschappen voor het Natuurmuseum. Leerlingen van groep 5/6/7 hebben meegedaan aan een opdracht voor het Kunstmenu. De mooie presentatie zijn te bewonderen in de hal op de DS.

Ouderbijeenkomst vrijdag 20 februari

In het Weekinfo van vorige week stond per ongeluk dat het oudercafe op 27 februari is, maar dan hebben we vakantie. Het moet zijn 20 februari. Het onderwerp is Pesten en alles wat daar mee te maken heeft. Van harte welkom om 8.30 op de WS.
Groep 1 WS is taalfanaat
Groep 1 kreeg vandaag taalfanaten van juf Willy. Een combinatie van dans en woordenschat. Het was heel leuk
Hockey op de DS
De komende weken krijgen wij hockey les van professioneel hockeytrainer meester Bernd.

Verkleedfeestje bij de kleuters

We vinden het leuk om de laatste dag voor de voorjaarsvakantie een verkleedfeestje te organiseren voor groep 1 en 2 op de WS. Het is een feest met een echte catwalk, dus de kinderen mogen al verkleed op school komen. Als iemand het niet leuk vindt , dan hoeft het natuurlijk niet.
De dansles in groep 2 WS
De dansles was vanochtend erg leuk! We hebben gedanst met onze grote teen, onze navel en met onze billen! De danslessen worden bekostigd door de Brede school Oud oost.

Voorjaarsvakantie van 23 t/m 27 februari

PCBO Leeuwarden e.o. themadag op 4 maart; Leerlingen vrij

telefoon: 058-2136248 (Willem Sprengerstraat) of 058-2665759 (Droppingsstraat)
U ontvangt deze mailing omdat uw mailadres is ingeschreven bij de Prins Constantijnschool. Wil je deze informatie niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden via deze link.