Prins Constantijnschool Leeuwarden | nummer 36 2017 2018

Nieuwe foto

U ziet vanaf deze week een nieuwe headerfoto voor de nieuwsbrief. Angeliqueca uit groep 1 is heerlijk aan het schilderen en gaat helemaal op in haar werk.
Dat betekent dat we de foto van Yanniek en Glenn niet meer gebruiken en dat werd ook tijd, want ze zijn beide weer ouder geworden dan op de foto en dus ook al wat veranderd. We willen beide jongens bedanken dat ze zo lang het gezicht van de nieuwsbrief waren.

De bibliotheek op school

De grote boekenkast in de hal staat al een tijdje leeg en dat komt omdat juf Margriet van de bieb geselecteerd heeft welke boeken moeten blijven en welke weg moeten. Intussen is ook de nieuwe collectie binnen gekomen en woensdag a.s. is zij op school om de kast opnieuw in te richten. Voor de onderbouw is een kist besteld voor de prentenboeken die in de ob-hal komen. Dus nog even wachten....dan kunnen alle kinderen kiezen uit een hele serie nieuwe boeken uit onze basiscollectie. In de loop van 3 jaar wordt de collectie regelmatig opnieuw ververst, zodat er ook voor de snelle lezers altijd weer iets nieuws bij zit.
Avondvierdaagse 2018
Maandag start de avondvierdaagse weer. We doen mee aan de 5 en de 10 km. Goed voor de conditie en heel gezellig. Ouders lopen mee en de leerkrachten zorgen voor fruit en drinken onderweg.
Hebt u zich niet opgegeven, maar wilt u toch nog meedoen? Francisca Rozendaal, moeder van Dylan en Desley, kan u nog helpen. 
Online pesten
Deze week kwam is verschillende gesprekken aan de orde dat kinderen via chatgroepen of WhatsApp aan het pesten zijn. Gewoon pesten is fout en heel erg voor de betrokkenen, maar pesten op internet is dat natuurlijk ook. We weten allemaal dat de online wereld bestaat en dat we ermee te maken hebben in onze maatschappij. Het is een van de belangrijke opvoedingsactiviteiten om kinderen te leren daarmee om te gaan, want ze hebben vaak nog niet het inzicht welke consequenties hun gedrag heeft. Het is daarom NOODZAKELIJK dat ouders hun kinderen begeleiden daarin. Dus kijk mee met je kind en bespreek wat je leest van je eigen kind of van andere kinderen. Zorg er voor dat basisschoolkinderen hun telefoon niet mee naar bed nemen. We praten er op school met de kinderen over en we leren kinderen wat gepast is en wat niet en hoe ze kunnen omgaan met vervelende berichten, maar hierin hebt u als ouders ook een belangrijke rol.

Bedankt juf Jeltje

Juf Tiny's rugblessure hersteld zich goed en dus kan zij de groep weer alleen begeleiden. Daarmee nemen we afscheid van juf Jeltje die vanaf Koningsdag op school was om te ondersteunen.

Vrijdag 1 juni alle kinderen vrij

De leerkrachten hebben dan team uitje en de kinderen kunnen uitrusten van de avondvierdaagse of gewoon lekker een extra dagje vrij.
telefoon: 058-2136248 
U ontvangt deze mailing omdat uw mailadres is ingeschreven bij de Prins Constantijnschool. Wil je deze informatie niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden via deze link.