Prins Constantijnschool Leeuwarden | nummer 19 | jaargang 2018-2019

Oudergesprekken in februari

Voor de hele school worden de gesprekken over de voortgang van uw kind(eren) gehouden in de week van 11 t/m 15 februari. Ouder(s) en kind worden samen uitgenodigd door de leerkracht voor een kort gesprek van 10-15 minuten ongeveer een week voor de gesprekken. Het is belangrijk dat uw kind aanwezig is bij het gesprek, want het betreft hen. Natuurlijk is het voor een kleuter vaak moeilijk om precies onder woorden te brengen hoe het gaat; dan is de leerkracht wat meer aan het woord, maar naarmate kinderen ouder worden, kan hun rol groter worden. Is het gesprek te kort. Geen probleem, dan kunt u altijd later nog een vervolgafspraak maken.
Vrijdagmiddag
JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) organiseert regelmatig activiteiten waarbij iedereen en dus ook kinderen uitgenodigd worden om meer te bewegen. Er zijn veel verschillende manieren waarop kinderen gemakkelijk en gratis kunnen bewegen, zodat ze niet te dik worden. Buitenspelen is daar 1 van. Omdat we merken dat kinderen steeds minder buiten spelen, willen we daar aandacht voor vragen.
Pleinspelen

Vrijdag j.l. was de aftrap. Esther van JOGG en onze juf Tiny (actief voor JOGG) boden op het plein de spelkoffer aan. Er was van alles te doen en gelukkig hadden we supermooi weer. Koffie, thee en water zijn iedere week beschikbaar. Gezond voor kinderen en gezellig voor ouders. Dus als u nog niet geweest bent? Probeer het volgende week eens!
Groep 1, 2 en 3 naar de Harmonie
Woensdag waren we naar De Harmonie! Het was spannend in zo’n echte theaterzaal, maar ook erg leuk. Kikker en zijn vrienden mochten wensen doen bij een vallende ster. Samen lieten ze de wensen uitkomen. Een prachtige voorstelling!! Nogmaals bedankt aan alle chauffeurs die zorgden voor het vervoer.
De Vreedzame School
Vorig schooljaar zijn we gecertificeerd als Vreedzame School. Dat betekent niet dat je dan helemaal klaar bent. Nee, we moeten aandacht blijven geven aan dit onderwerp. We merken dat kinderen zich steeds beter zelf kunnen redden bij het oplossen van een ruzie, maar we weten nog niet zo goed hoe we de inzet van de mediatoren goed regelen. Komende weken worden er weer een aantal leerlingen van groep 7 opgeleid tot mediator door juf Mirjam en juf Rita. We hopen dat het met een grotere groep ook beter gaat en de mediatoren meer zichtbaar zijn op het plein.
telefoon: 058-2136248 
U ontvangt deze mailing omdat uw mailadres is ingeschreven bij de Prins Constantijnschool. Wil je deze informatie niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden via deze link.