Prins Constantijnschool Leeuwarden | nummer 24 | jaargang 2018-2019

Prins Constantijnschool open tijdens nationale stakingsdag op 15 maart

We hebben het nooit onder stoelen of banken gestoken: Het team van onze school vindt ook dat er meer middelen naar het (basis)onderwijs moeten gaan. Een beter salaris maakt ons mooie beroep aantrekkelijker zodat er ook in de toekomst mensen zijn die er voor kiezen om leerkracht te worden. Natuurlijk vindt iedereen het leuk om een hoger salaris te krijgen, dat is voor de huidige leerkrachten niet anders, maar dat is niet waar het ons om gaat. We merken vooral dat er aan de basis niet genoeg geld is om het onderwijs ECHT goed te organiseren. Leerkrachten klagen over hoge werkdruk omdat zij niet genoeg tijd hebben om al het werk goed te doen en dat geeft een gevoel van "nooit klaar zijn" wat een hoge werkdruk geeft. Als we willen (blijven) doen wat de maatschappij van ons vraagt dan is er meer geld nodig. Dat ondersteunen we en hebben we ook duidelijk gemaakt door het tekenen van petities, maar we hebben gemeend dat we deze keer niet meedoen aan de staking. Vooral omdat deze zonder overleg door een aantal bonden is uitgeroepen, maar niet door alle bonden ondersteund wordt.
We geven deze dag dus gewoon les, zoals elke vrijdag!

Waterpokken in groep 1

Er zijn nu 2 kinderen met waterpokken in de onderbouw. Op zich geen probleem, want waterpokken is een onschuldige kinderziekte die je in je kindertijd eigenlijk moet doormaken, omdat je dan afweerstoffen opbouwt. Het kan wel een beetje lastig zijn voor pasgeboren kinderen of zwangere vrouwen die de ziekte zelf niet hebben gehad. Lees meer in de bijlage.
Sanjana lees voor in dBieb
Sanjana uit groep 7 deed dinsdag mee met de Nationale Voorleeskampioenschappen voor onze school. En dat deed ze heel erg goed! Ze las voor uit Toen mijn vader een struik werd van Joke van Leeuwen. Geen prijs, maar wij zijn heel trots op haar prachtige manier van voorlezen.
Verkleedfeestje in de onderbouw
De dag voor de vakantie hadden we een gezellig en leuk feestje met elkaar! Tijdens een modeshow liep iedereen over de catwalk en we sloten af met de polonaise!
Schoolschaatsen
Op een lente- achtige woensdag gingen groep 5, 6, 7 en 8 op de fiets naar de IJshal. Het is best een eindje fietsen en dat is spannend voor groep 5 die het nog niet zo gewend is, maar het ging supergoed. Keurig in de rij en zonder valpartijen bereikten we de ijshal. 
En dan is het prachtig om te zien hoe enthousiast de kinderen gaan schaatsen. We konden zien dat de kinderen van groep 6 t/m 8 vorig jaar ook les hadden, want het ging ze heel goed af.
Op 6, 13 en 20 maart gaan we weer schaatsen. Alvast dank aan de ouders die meegingen in auto's en op de fiets en hielpen met schaatsen onderbinden; dat geeft enorm veel steun.

7 maart leerlingen vrij ivm studiedag

Het team gaat aan de slag met Management drives over kwaliteiten en drijfveren en met Rekenonderwijs. Daarom hebben de kinderen een dag vrij. Vrijdag 8 maart is er gewoon weer school.
telefoon: 058-2136248 
U ontvangt deze mailing omdat uw mailadres is ingeschreven bij de Prins Constantijnschool. Wil je deze informatie niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden via deze link.