Prins Constantijnschool Leeuwarden | nummer 30 | jaargang 2018-2019

Geslaagde Koningsspelen

Het was een mooie dag, deze 12 april. Een beetje frisjes, maar wel zonnig, dus prima om buiten te zijn. De dag startte met een gezellig ontbijt met geschminkte en verklede kinderen en daarna in actie! Spelletjes voor groep 1 t/m 4 met hulp van de Ouderraad voor het ontbijt en de Hollandse Hapjes en veel verschillende ouders die de groepjes begeleidden en zelfs een vader die een wedstrijdje meedeed, tot grote vreugde van de kinderen in zijn groepje! Groep 5, 6 en 8 hebben een goede fietstocht gehad: over met het pontje bij Wyns en fietsen door de weilanden en groep 7 heeft de klimwand uitgeprobeerd. Iedereen kwam moe, maar vrolijk terug.

Dank aan de organisatie en vooral aan alle ouders die hebben meegeholpen!! Het was weer super!!
Koninklijk geschminkt
Stoer in de klimwand
Vrolijk op de fiets

Oproep voor nieuwe bestuursleden PCBO Leeuwarden e.o.

Welke nieuwe bestuursleden gaan ons stimuleren om de kwaliteit, identiteit, groei en innovatie van het basisonderwijs verder vorm te geven?   Wij zoeken per juli 2019 twee nieuwe bestuursleden. Aandachtsgebieden zijn P&O, bouwmanagement en financiële kennis. Bij voorkeur beschikken over actuele werkervaring. Meer info in de brief en bij Rita de Groot
Kletskaart We hebben hart voor elkaar
Bij De Vreedzame School is net het blok We hebben hart voor elkaar behandeld. Hierin werd dieper ingegaan op gevoelens. Heel belangrijk om met je kind over in gesprek te zijn en te blijven. Daar kan de kletskaart bij helpen. Klik hier voor de kletskaart van de onderbouw en hier voor de kletskaart van de middenbouw.
Boekentassen voor groep 3 en 4
Woensdagmorgen 17 april zijn alle ouders van kinderen in groep 3a, 3b en 4 welkom om voor hun kind(eren) een leestas te maken, die de kinderen kunnen gebruiken voor het vakantielezen. We willen stimuleren dat kinderen in de vakantie, ook de meivakantie, doorlezen, zodat ze niet terugvallen in niveau. Tijd van 8.30- 10.00 uur olv Ana, de cultuurcoach en Margriet, de leescoach.
Koningsontbijt in groep 1
Koningsspelen voor groep 1 en 2. Eerst lekker ontbijten en daarna gezellig spelletjes spelen.
Op bezoek in het Tuincentrum
Groep 1 ging maandag naar de Welkoop. We kregen een rondleiding en mochten zelf een zaadbommetje maken. Ook kregen de kinderen nog zaadjes en een spelletje mee naar huis. Alle ouders die gebracht en gehaald hebben, bedankt!

In de agenda

17 april Leestassen maken voor groep 3 en 4 (Let op!! Dit is een woensdag)
16 en 17 april IEP- toets (= eindtoets) groep 8 in het speellokaal
18 april Paasviering in eigen klas
19 april Goede vrijdag; allemaal vrij
22 april t/m 3 mei Meivakantie
14 mei Studiedag team; leerlingen vrij
telefoon: 058-2136248 
U ontvangt deze mailing omdat uw mailadres is ingeschreven bij de Prins Constantijnschool. Wil je deze informatie niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden via deze link.