Prins Constantijnschool Leeuwarden | nummer 31 | jaargang 2018-2019

Gezegende Paasdagen

Pasen wordt van oudsher gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Het seizoen waarin de zon aan kracht wint, de dagen lichter en langer maakt en de aarde eindelijk opwarmt na de koude, donkere winter. De paaseieren, paastakken en paaslammetjes zijn er niet toevallig: ons paasfeest verwijst naar het oeroude lentefeest dat de overwinning en vernieuwing van het leven symboliseert. Rond deze datum wordt ook Pesach gevierd: het feest waarin het joodse volk de bevrijding uit de slavernij in Egypte herdenkt. Dit Pesachfeest is op zijn beurt de basis geworden voor het christelijke Pasen: wereldwijd herdenken christenen hoe Jezus van Nazaret, gestorven aan het kruis, de dood overwint. Het is het feest van de overwinning van gerechtigheid op onrecht, van goed op kwaad, van liefde op haat.

De dagen zijn nog koud en kil
De nachten zijn nog lang
Straks is het licht en schijnt de zon
Haar warmte streelt je wang

Je ziet het toch....het komt! Het is een wonder.
Het wonder van een nieuw begin en dat is heel bijzonder.
Project schoolfruit is afgelopen
20 Weken lang kregen we 3 dagen in de week gratis fruit aangeleverd. Elke week weer een verrassing wat er kwam. Het project is voor dit jaar weer afgelopen, maar we blijven stimuleren dat de kinderen in de morgenpauze fruit eten. Dat geldt voor alle kinderen van groep 1 t/m 8.
Leesproject voor groep 3 en 4
Alle kinderen van deze groepen hebben vandaag een leestas meegekregen met daarin 2 (voor)leesboeken. Deze zijn bedoeld om de leesdip in een vakantie te voorkomen. En als de kinderen aan deze boeken niet genoeg hebben? Geen probleem! Wist u dat een abonnement op de bibliotheek voor kinderen gratis is? En de bibliotheek, die we nu dBieb noemen in Leeuwarden is ook nog eens gekozen tot beste bibliotheek van Nederland. Meer op de website

We hebben vakantie

De kinderen hebben best lang vrij: van vrijdag 19 april t/m zondag 5 mei.
We zien iedereen graag weer op school op maandag 6 mei.
Geniet van een fijne vakantie!
telefoon: 058-2136248 
U ontvangt deze mailing omdat uw mailadres is ingeschreven bij de Prins Constantijnschool. Wil je deze informatie niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden via deze link.