Prins Constantijnschool Leeuwarden | nummer 42 | jaargang 2018-2019

Prachtig zomerfeest!!

Zelfs zonder de zon was het een geweldige beachparty met de modeshow, playbackshow en als spetterende afsluiting de schuimparty. We hopen dat iedereen inmiddels is opgedroogd en lekker van de vakantie kan genieten.
Maaike Andrews, moeder van Kristian uit groep 2, heeft de prachtige foto's hieronder gemaakt.
De
mode
show
De playbackshow
moest vanwege de regen naar binnen
maar daar was het wel heel gezellig
De schuimparty
het hoogtepunt
van de dag
Morris voor de
We hebben aan het eind van het schooljaar onze traditionele damtoernooi weer gespeeld. In elke klas waarin kinderen zijn die kunnen dammen, wordt gedamt en de winnaars gaan tegen elkaar spelen. Uiteindelijk blijft de schoolwinnaar over.
tweede keer damkampioen
Dinand uit groep 6 en Morris uit groep 8 streden tegen elkaar in de halve finale. Volgens de scheidsrechter speelden ze beide tactisch heel sterk, maar uiteindelijk heeft Morris gewonen. Van harte gefeliciteerd!!! Je naam staat nu twee keer op de schoolbeker.
Afscheid
Afgelopen woensdag nam groep 8 afscheid van hun basisschooltijd. Eerst gezellig gegeten in het klaslokaal  met een lunch die geheel verzorgd werd door de ouders van Quincy. 's Avonds een optreden in Neushoorn van het toneelstuk Mathilda naar het boek van Roald Dahl.
groep 8
De boodschap van Matilda is: "Somewhere inside all of us is the power to change te world". Groep 8 had er samen met meester Sander goed voor geoefend en het werd samen met de foto's van het kamp en de afscheidsspeeches een prachtige avond.
Bedankt voor alles
Deze leerlingen die in de meeste gevallen 8 jaar bij ons op school zaten gaan nu ieder hun eigen weg. Ze vertrekken naar allemaal verschillende scholen: Nordwin, Comenius, Piter Jelles en Gomarus en gaan allerlei verschillende niveau's volgen.
en veel geluk!
We weten zeker dat het jullie klaar zijn voor de volgende stap, want je hebt veel geleerd bij ons. Namens alle andere kinderen en leerkrachten: Veel geluk in de toekomst! Succes met de volgende stap!
Eerste Paal nieuwbouw
Wie wel eens door de Willem Sprengerstraat gaat heeft het bouwbord zien hangen. De sloop is in volle gang en na de vakantie komt de tijd om op te bouwen. Dat gaat gepaard met een feestelijk moment: De Eerste Paal. We houden dat op 5 september om 13.00 uur. De wethouder van onderwijs is erbij, de kinderen en leerkrachten zijn uiteraard aanwezig en ouders heel erg welkom. U krijgt na de zomer een uitnodiging waar meer in staat. Voor nu alvast: We vragen de kinderen een steen mee te nemen naar de opening. 

Alvast in de agenda

De school start weer op 26 augustus
Eerste Paalmoment 5 september
Omgekeerde gesprekken 9, 10 en 11 september
Schoolfotograaf 24, 25 en 26 september

Fijne vakantie!!!

telefoon: 058-2136248 
U ontvangt deze mailing omdat uw mailadres is ingeschreven bij de Prins Constantijnschool. Wil je deze informatie niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden via deze link.